Räkna med att premiären blir förskjuten med rådande vinterläge.

Ni som har anmält er och betalat för damm 2 följer automatiskt med framåt i tiden. Kan ni inte ha kvar er plats p g a detta så kontakta oss så fixar vi att ni får pengarna tillbaka.

Nytt tidigaste datum är satt till 30-31 mars. Läs mer om premiären här.

Isläget i Sallerup

Damm 1 är nu öppen för isfiske mellan 09:00 - 15:00 om det finns personal i stugan.

Damm 2 är stängd för fiske tills vidare.

Inställt Påsklovsfiske
26-29 mars 2018

Tyvärr får vi ställa in årets påsklovsfiske i Sallerupsdammarna p g a rådande väderlek med is på dammarna. 

Det blev en bra uppslutning till årets KM i flugfiske som vi detta år arrangerade i Sallerup, 28 anmälda och 25 kom till start. Redan innan utsatt tid 0700 dök de första upp. Allt eftersom droppade folk in och när det så var dags för genomgång av regler innan utgång så hade de flesta kommit. Reglerna var enkla, max 2 fiskar, ingen C & R tillåtes, vid fångad fisk skulle man lämna sin plats, ingen fick gå om den som var framför vid utgång, största fisk gällde. Det tyckte vi var enkla och klara regler som tyvärr en deltagare inte anamade och blev därmed diskad då han återutsatte sin fisk. Visst man kan tycka att det var hårt men reglerna är ingen C & R under tävling och det är lika för alla.

DSC 0011 12b
Tre av dagens medaljörer, tyvärr saknas två.

 

Vi trodde att det kunde bli ett bra fiske då två man stod med böjda spön direkt efter start, fick på första kastet men med facit i hand så blev det inte så. Det var trögfiskat, många följare men de var inte tillräckligt intresserade av flugorna för att vilja kasta sig över dem. Det kom även lite regn på oss under FM men det var inga längre regnperioder vilket vi gladde oss åt. Röjningen som gjordes ett par dagar innan runt dammen gjorde att vi kunde hålla tävlingen och att vi fick plats utan att stå på varandra. Det kom endast upp 5 fiskar på 25 man!! och ingen fick 2. Dagens segrare och som kan kora sig KM mästare i flugfiske blev Boris Polimac som lyckades lura en öring på 2,0 kg på en fluga som hans son Isak hade bundit till honom, en tricolor a la Goja special som han lärt sig på en av våra flugbindarkvällar. På andra plats kom Mirko Kovacic med en regnbåge på 1,9 kg. Sedan kom det tre man på tredje plats där alla tre fick fisk som vägde 1,8 kg. De som fick fisk var Michael Ngo, Ola Ågren och Kristian Kovacsik. Michael fick dagens andra öring så av de fem fiskar som kom upp var två öringar. Efter tävling bjöds det på korv vilket stod i programmet men tyvärr så verkar alla ha så bråttom hem efter avslutat fiske att lite eftersnack och umgänge med andra fiskekamrater inte hägrar utan man drar iväg innan ens prisutdelningen är klar, lite synd tycker jag då vi trots allt är en fiskeklubb där man träffas, umgås och har lite umgänge tillsammans.