Damm 2 är stängd den 22-23 September p.g.a. uthyrning.

Damm 2 är stängd 6-7 oktober p.g.a. KM i flugfiske

lysbar

Då var det så dag för årets gåsafiske. Då vi har haft problem med att få ihop till deltagare på detta fiske de senaste åren sa vi ja till den förfrågan som kom ifrån SFK Gripen om att dela båt med dem och samtidigt ha en artfisketävling mot dem. Det lät bra och planen var att vi fiskar sill i 2 timmar sedan räknar vi in den och så börjar vi fiska efter arter sedan. Den fisk som vi fick under sillfisket skulle även få räknas in i arttävlingen.Vi bestämde väl på plats att max 10 per art räknades förutom torsk eftersom man endast får ta 5 godkända av dem. Även minimimåtten fastställdes till 25 cm för sandskädda och skrubba, 30 cm för övrig plattfisk, 45 cm för torsk. Fjärsing räknades inte i tävlingen samt havsöring och lax då dessa är fredade nu.

Mohamed kom ett par minuter försenad med Amigo då han kört upp ifrån Malmö och bad om ursäkt för det men att vi fick våra timmar ändå om vi kunde dra över tiden lite. Han drog sedan ut på böljan de blå och började leta efter sill, vi letade på det djupa, det grund, på mellan djup men ingen sill syntes till på lodet. Han hittade ett stim som vi fiskade på men endast en sill kom upp där!! I arttävlingen kom det upp 10 arter, Makrill 7st (Lennart fick en fin makrill på 705g), Torsk 1st, Sandskädda 13 st, Skrubba 4st, Rödspätta 5st (Micke fick en fin spätta på 725g), Knot 6st, Sill 1st, Sej 1st, Vitling 30st, Bleka 1st det ger oss totalt 69 godkännda fiskar. I vår gåsafiske tävling kunde vi inte utse någon vinnare då ingen sill kom upp, Conny som var den ende som fick en sill vann Gripens silltävling. I arttävlingen mellan klubbarna, som vi hoppas kan bli ett återkommande inslag i framtiden, vann Gripen med 194 poäng mot våra 92. Som vanligt med klubbtävling mellan klubbarna räknas endast de 4 bästa i varje klubb. En separat prisutdelning hölls för artfisketävlingen där man kunde vinna priser till de tre första oavsett vilken klubb man tillhörde. Vann gjorde Therese Lahti som fick ihop till 5 arter och 57 poäng, hon vann ett presentkort på Giganten. På andra plats kom Michael Hammarlund med 4 arter och 47 poäng. På delad tredje plats kom Conny Lindqvist och Lennart Bundy med även de 4 arter men 45 poäng. Denna tävling kommer att gå till historien som den kassaste silltävling någonsin och att en man kan vinna en silltävling med 1 sill har nog aldrig hänt förr!!!

Jag lider lite med Mohamed som är ny som fiskekapten att trotts att han försökte hitta fisk så fanns det inte mycket att hitta. Lodet visade nada och så lite fisk som var synlig på lodet har nog aldrig hänt. Även de välkända plattfiskeområdena söder om Ven mot Danska sidan var rätt tomma. Fisken var inte på hugget sen om det kan bero på de två åskoväder som kom upp på vardera sida om sundet är nog rätt så troligt. Det åskade och blixtrade inne på fastlandet och regnet öste ner men vi hade ett fint väder ute mitt i sundet. Vi åkte sedan tillbaka till Sallerup där Olle och ärtsoppan väntade, gott som vanligt. Efter ärtsoppan hade vi gåsalotteriet och där vann Göran Andersson gåsen, Michael Fallahi ankan och György Hegedüs kycklingen. Vi får se hur vi lägger upp fisket nästa år. 

Vi blev 11 av de 12 som var anmälda så vi knödde ner tre man i en båt men det gick bra. Vi hade uppehåll och fint när vi lade ut ifrån bryggorna vid Björks Fisk. Vi fick lite information om var man kunde hitta gös, gädda, abborre och brax i östra delen så vi drog ut på jakt efter dessa. 3 båtar drog direkt ut mot "göshålan" men dessa skingrades snabbt och snart var det 5 ensamma båtar lite här och där på Ringsjöns vatten, några av oss gick även över till västra delen och testade. Dit gick även Göran och Birgitta och de tog turens enda två gösar där en inte höll minimimått och fick simma tillbaka och äta upp sig, Birgittas som de behöll vägde 1,2 kg. Birgitta lyckades även med att få en fin abborre på 500g. Göran Brandt och Bengt fick var sin abborre och Göran fick även en lite abborre. Kurt hade en bra fisk på som böjde hans torskspö duktigt men innan vi fick se vad det var så släppte den efter en stunds fajt. Det var vad som hände denna dag förutom att regnet kom som utlovat och vinden tog i så drifterna blev snabba.
Vi tackar alla som var med idag och hoppas att nästa gång har vi bättre tur med vädret och fisket.

//Micke

abore

gose

Den 4 juni var det dags för klubbens utfärd till Trollemölla. Tyvärr blev inte utfärden fullbokad, och det finns kanske anledning att fundera över hur vi ska göra med Trollemöllaturerna i framtiden, om inte intresset är större.

Reglerna är sådana att vi måste ta en vårtur för att få boka en hösttur. De närvarande klubbmedlemmarna kunde dock glädja sig åt att antalet fiskande var decimerat, då det visade sig att nedre dammen var helt igenväxt och så gott som omöjlig att fiska i. 

2

 

Övre dammen var däremot ren från växtlighet och full med fisk.

Redan efter en timme kunde de flesta väga in en regnbåge, och efter två timmar fanns det de som hade full pott med fyra fiskar.  Samtliga regnbågar var i fin form och bjöd på ordentlig fight. De flesta låg på 3,5-4 kg. Mindre streamers i rött eller orange verkade funka bra liksom montana. Vid tolvtiden började det regna och regnet tilltog under eftermiddagen. Trots det fortsatte fisken att hugga lite då och då. Totalt drogs det upp 20 regnbågar. 

 

Den 27 maj begav vi oss till Ven för att testa på fisket och för att göra det lite extra spännande så hade vi en inofficielt artfisketävling som inte ingick i något klubbmästerskap. Meningen var att vi skulle se om det fanns något intresse ibland våra medlemmar för detta fiske och om det i så fall skulle bli ett inslag i programmet någon gång då och då. Med facit i hand så kan man säga att intresset var väldigt svalt bland våra medlemmar, 7 anmälde sig och vi blev 5 som kom. Visst det var kanske en dum helg att lägga det på då det var långhelg och morsdag men kunde vi 5 så borde det ha varit fler bland de 250 medlemmar vi har som även var intresserade av detta fiske men tydligen inte. 

4 Glada fiskare

4 glada fiskare i försommarvärmen

Den 30/4 hade vi KM i havsfiske och 21 av 22 anmälda dök upp. En kom inte p g a att han var sjuk. Det var lite snack om att det på anmälningslistan i Sallerup inte stod att det var delad båt med SFK Gripen men den informationen har gått ut på alla kanaler innan i höstmötet, Spinposten och hemsidan samt Facebook så vi anser att alla medlemmar har fått den delgivningen men tyvärr visar det sig att fast vi meddelar detta så läser inte alla allt i informationen. En annan sak som även kom på tal var att listan togs ner redan på torsdagen men listan i Sallerup är bara en av de sätt som det finns möjlighet att anmäla sig till ett KM eller utfärd, andra sätt är mail och telefon. Nu till dagens tävling. Vi träffades på kajen i Limhamn och först där fick vi reda på att det blev en båtändring vilket inte var så lyckat med tanke på antal anmälda då vi hade räcknat med Tumlarens 48 platser mot Amigos 38 när vi satte upp anmälningslistan men tack vare att en blev sjuk, en försov sig, en kunde inte komma och en hade missat vilken dag det var så blev det precis lagomt med folk då vi blev 29 st.